Skip to content
Infiintare
7 organizatii locale, ale celor mai mari orase din Romania, isi unesc fortele sub Federatia Patronatelor din Industria Ospitalitatii. La initiativa Hospitality Culture Institute, Presedintii celor 7 organizatii ce aduna sub umbrela peste 500 de antreprenori si locatii din ospitalitate si-au unit fortele in a apara interesele nationale ale industriei.
Prima actiune
Federatia depune primul Memoriu la institutiile publice. Ratarea sprijinirii sectorului după perioada de lockdown şi restricționarea discreţionară a activităţii timp de 1 an duce antreprenorii din ospitalitate in criza operationala. Se cere printre altele deconectarea domeniului HoReCa de la rata incidenței de orice fel!
Summit National
Pe 28-29 martie, la Cluj-Napoca are loc primul Summit National al Industriei Ospitalitatii, la care au participat peste 120 de antreprenori din toata tara alaturi de liderii organizatiilor locale. Invitati speciali precum Horatiu Tudori de la EHL, Tinu Sebesanu CEO Trend Hospitality sau Florin Jianu Presedinte CNIPMMR au subliniat importanta constituirii Federatiei.
14 Februarie 2021
23 Martie 2021
29 Iunie 2021

Sectorul Horeca era alcatuit inainte de pandemia Covid-19 din peste 36.000 de jucatori: 18.000 unitati de cazare, 18.000 unitati de servire bauturi si mancare si aprox 500 agentii de turism.

Astfel, la nivel teritorial Bucurestiul coagula in jur de 30% din valoarea generata de sector in timp ce doar 15% din numarul operatorilor din ospitalitate se regasesc in capitala.

In ceea ce priveste dezvoltarea, peste 80% dintre ele sunt reprezentate de catre afaceri cu un singur punct de lucru si de cele mai multe ori, antreprenorul este cel ce conduce direct operatiunile zilnice.

 

Necesitatea aparitiei unei entitati patronale care sa reprezinte cu adevarat interesele si sa cunoasca nevoile majoritatii antreprenorilor din HoReCa era foarte necesara avand in vedere esuarea gasirii unei solutii de compensare reala pentru masurile discriminatorii si discretionare impotriva sectorului ospitalitatii luate de catre autoritati de la declansarea pandemiei Covid-19.

 

Descentralizarea administrativa a Romaniei forteaza si obliga operatorii din Horeca sa se coguleze in entitati la nivel judetean pentru a intra intr-un dialog direct cu autoritatile pentru prevenirea abuzurilor de orice fel.

In acest sens, Federatia Patronatelor din Industria Ospitalitatii sustine si ofera suport oricarui grup de antreprenori care vor sa porneasca un patronat local.

 

Federatia Patronatelor din Industria Ospitalitatii cheama sub umbrela sa orice asociatie deja existenta sau in curs de infiintare, din Bucuresti sau alte orase, si care doreste actiune directa, constanta si relevanta pentru interesul comun al antreprenorilor din industria ospitalitatii.