FPIOR despre creșterea TVA-ului pentru Antena3

Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) susține că și clienții vor suporta, alături de industrie, nota de plată pentru creșterea TVA-ului de la 5 la 9% pentru HoReCa, măsură pregătită de coaliția de guvernare.

Federația Patronatelor din Industria Ospitalității consideră propunerea Ministrului de Finanțe Adrian Câciu de creștere a TVA-ului pentru sectorul HORECA de la 5 la 9% ca fiind extrem de nocivă pentru sectorul HORECA, un sector greu încercat, care se străduie să își revină după impactul negativ al pandemiei COVID și este astăzi și sub presiunea unei crize uriașe de personal și de acces la materii prime.

“Industria ospitalității este astăzi extrem de vulnerabilă din cauza restricțiilor ultimilor 2 ani, care au împiedicat sectorul HORECA să lucreze la 100% capacitate, dar și din cauza crizei de personal și a creșterii prețurilor la materiile prime. Toate acestea au un impact negativ de importanță majoră asupra industriei și în acest context avem nevoie de sprijinul Guvernului, avem nevoie de soluții, nu avem nevoie de o altă problemă”, a declarat Ruxandra Stoica, vicepreședinte al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității (FPIOR).

Aceasta puncteză că industria a fost deja nevoită să mărească prețurile pentru consumatorul final din cauza creșterii prețurilor materiilor prime și din păcate, clientul va suporta, alături de industrie, într-un final, nota de plată pentru o creștere a TVA-ului ce vine peste toate creșterile anterioare.

Puteți citi articolul integral pe site-ul Antena3, AICI.

Recommended Posts