​Cum pot reduce costurile la energie operatorii din ospitalitate? Restaurantele folosesc de trei ori mai multă energie pe metru pătrat decât alte companii

Ghid FPIOR pentru un consum energetic mai eficient, în Ziarul Financiar

Creşterea costurilor la energie are un impact major asupra businessurilor din ospitalitate, iar iarna aceasta se anunţă una grea din punct de vedere al costurilor, ceea ce va pune o presiune şi mai mare pe operatorii economici. Conform unui studiu realizat în SUA, resturantele folosesc de trei ori mai mult curent pe metru pătrat decât oricare altă companie.

Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România a elaborat un ghid cu sfaturi pentru un consum energetic mai eficient adresat industriei ospitalităţii. Circa 35% din factura lunară la energie este reprezentată de gătitul mâncării din resturante, iar înclăzirea, ventilarea şi aerul condiţionat reprezintă circa 28% din costurile cu energia. Restul facturii este împărţit între echipamentele de igienă şi salubritate, lumini şi frigidere şi congelatoare.

„La FPIOR suntem dedicaţi creării unei comunităţi de profesionişti care să găsească şi să implementeze cele mai bune soluţii pentru industria ospitalităţii, nu doar apărându-i interesele în discuţiile cu autorităţile dar şi creând noi oportunităţi şi platforme pentru ca jucătorii din industrie să fie mai eficienţi şi să ofere produse şi servicii de cea mai înaltă calitate utilizatorului final. Prin acest ghid venim în sprijinul jucătorilor din piaţă, care, inevitabil, au fost şi vor fi în continuare afectaţi de creşterea preţurilor la energia electrică. Chiar şi cu plafonările ce vor veni şi cu schema de ajutor pentru industrie pe care chiar astăzi le discutam la Guvern cu autorităţile, un consum eficient al energiei este imperios necesar.”, a declarat Valentin Şoneriu, Preşedintele FPIOR.

Puteți citi articolul integral în Ziarul Financiar, AICI.

Recommended Posts